De ce să alegi WordPress pentru site-ul tău

De ce sa alegi wordpress

Salut

Ce ai spune dacă ți-ai putea crea propriul site web fără a absolvi facultatea de informatică sau fără a avea cunoștințe de programare? Imaginează-ți că acest lucru este posibil acum, în era digitală, și îți poți crea propriul tău site de vis în doar câteva ore utilizând sistemul WordPress! Sună bine, nu-i așa?

Ce este WordPress?

WordPress este un sistem de administrare a conținutului, (în engleză CMS – content management sistem) creat inițial pentru administrarea blogurilor personale, dar care a ajuns în doar câțiva ani să fie folosit și pentru crearea site-urilor simple și din ce în ce mai complexe și chiar magazine online.

Cea mai importantă caracteristică a WordPress este faptul că este o platformă extrem de ușor de folosit, care face încărcarea de conținut să fie floare la ureche.

În decursul anilor am întâlnit multe situații unde clienții mei aveau site-uri construite în Drupal, Joomla sau alte sisteme de management al conținutului și cea mai mare problemă a acestora era faptul că acestea erau destul de greu de utilizat. Încărcarea conținuturilor în multe din aceste platforme nu doar este nu doar greoaie dar și destul de limitată.

Odată cu refacerea site-ului cu platforma WordPress toți clienții au fost extrem de mulțumiți de cât de ușor este administrarea și încărcarea de conținut nou.

Dacă vei încerca platforma WordPress, îți garantez că nu vei fi dezamăgit iar în scurt timp îți va fi posibil să creezi articole, produse sau orice conținut dorești.

WordPress este cel mai răspândit CMS din întreaga lume

Conform W3Techs, în prezent 43% dintre site-urile web existente utilizează platforma WordPress (W3Techs, 2022 https://w3techs.com/technologies/overview/content_management).

Merită încercat!

6 motive pentru care să alegi WordPress

  1. disponibil și în limba română;
  2. poți crea un site, blog sau magazin online fără a deține cunoștințe tehnice;
  3. utilizarea acestuia este gratuită;
  4. Interfață ușor de folosit;
  5. este mult mai ieftin față de un site care ar trebui programat de la 0;
  6. Integrarea cu un număr nelimitat de extensii. Una dintre cele mai populare caracteristici la platformei WordPress este posibilitatea integrării unui număr mare de extensii (module) cu ajutorul cărora poți crealiza orice tip de site dorești, de la cel mai simplu blog, până la un site profesional complicat cu membrii sau chiar magazin online.

Cum funcționează WordPress?

După cum am menționat mai sus, WP este un sistem CMS, ceea ce înseamnă că îți poți publica, sau gestiona cu ușurință conținutul fără a plăti pe cineva să o facă în locul tău.

Tu controlezi întregul tău site!

Sistemul WordPress este un sistem open source, ceea ce înseamnă că baza sistemului la nivel de cod este disponibilă pentru toată lumea. Oricine din lume, care simte nevoia sau dorința de a face acest lucru, poate contribui la dezvoltarea codului și poate crea noi funcții și soluții pentru WordPress.

Din acest motiv comunitatea WordPress este una extrem de mare cu mii de dezvoltatori de teme, extensii éi module pentru acest imens sistem.

Cea mai bună platformă pentru optimizare SEO

Un alt mare avantaj este că WordPress este cel mai eficient CMS pentru optimizarea motorului de căutare (denumit și optimizare SEO) Datorită acestei funcții, doar prin utilizarea WordPress ai șanse mai mari de a apărea pe primele locuri în rezultatele motoarelor de căutare. Nu este un secret că Google pur și simplu adoră conținutul creat în WordPress.

Ușor de administrat și de pe mobil

Dacă în timp ce citești articolul te întrebi: Oare site-urile WordPress pot fii administrate și de pe mobil? Nu îți face griji. Site-urile create în WordPress pot fii administrate și de pe mobil sau tabletă, panoul de control fiind optimizat pentru mobil și tabletă, fără setări suplimentare din partea ta.

Mai mult, există aplicații pentru mai multe sisteme de operare pentru telefoane mobile, precum WebOS, Android, iOS, Windows Phone și Blackberry, astfel încât poți să actualizezi informațiile site-ului, poți să publici articole, poze sau filmulețe direct de pe telefonul mobil. Funcționează automat, foarte convenabil pentru tine!

Dacă ai citit până aici și ai reținut toate informațiile, atunci poți pune în mod legitim următoarea întrebare:

Cât de sigur este un site WordPress?

Dacă sistemul WordPress este atât de ușor de utilizat, cât de ușor poate fi pentru hackeri să viruseze sau chiar să spargă site-ul? O intrebare foarte bună, îți răspund de îndată!

În principiu platforma WordPress este un sistem securizat, dar odată instalat va trebui să îl întreții periodic pentru a rămâne tot timpul așa. Fiind cel mai utilizat CMS, este și cel mai vulnerabil la atacuri, astfel site-ul și datele tale riscă să fie compromise dacă nu este protejat corespunzător.

Este necesară supravegherea continuă!

Nu contează dacă supravegherea este făcută de tine sau de un profesionist, pentru ca site-ul tău să funcționeze corect este necesară o supraveghere continuă. Este recomandat să lași această parte în seama unui profesionist care poate garanta siguranța și securitatea site-ului tău.

Dacă dorești, suntem bucuroși să o facem noi pentru tine, astfel încât tu să te poți concentra 100% pe afacerea ta și asupra clienților tăi.

Dificultăți minime ce pot fii depășite

Site-urile mai mari și mai complexe sunt mai greu de întreținut, astfel, este recomandat ca acestea să fie mereu actualizate și întreținute în mod regulat, deoarece fără acest lucru toate pluginurile se vor defecta mai devreme sau mai târziu.

Asemenea biroului tău fizic în care lucrezi și unde primești clienții, un website este biroul tău online sau virtual, care are rolul de a întâmpina clienții tăi online.

De aceea este important ca birou tău să fie drăguț, curat și ordonat, atât în ​​viața reală, cât și în lumea virtuală.

Exact ca și în biroul tău fizic care trebuie întreținut și curățat periodic, biroul tău online trebuie îngrijit și curățat în mod regulat. Este necesar să optimizezi, adică să elimini gunoiul, să actualizezi sistemul de bază WP sau modulele folosite și uneori chiar să înlocuiești un modul cu altul. Dacă toate acestea sunt o povară pentru tine, poți să lași grija întreținerii site-ului tău, alegând planul de mentenanță wordpress potrivit nevoilor tale!

În principiu, WordPress este sigur și riscul de atacuri asupra site-ului apar doar când baza, tema și modulele utilizate nu sunt actualizate, acesta fiind și principala cauză a spargerii unui site.

Un strat suplimentar de securitate poate fi asigurat prin instalarea unui modul de securitate, cum ar fi Wordfence.

Un prim pas pe care îl poți face pentru a securiza site-ul este să setezi un nume de utilizator și o parolă puternică.

Site-ul tău trebuie să funcționeze pe https, WordPress gestionează toate acestea cu ușurință. Cu câțiva ani în urmă, era mult mai tehnic să configurezi un site web https, dar în prezent platforma WordPress face acest lucru extrem de simplu, setarea acestuia făcându-se prin doar două clicuri.

De ce se merită să ai site-ul tău construit cu WordPress

Poți să integrezi ușor software-ul de e-mail marketing, soluția de plată online, orice sistem de facturare sau orice extensie de care ai nevoie pentru site-ul tău. Acesta este un avantaj în comparație cu un site web de tip HTML, deoarece poți instala și seta orice extensie cu doar câteva clickuri.

De la bloguri simple la afaceri mici și mari, WordPress este folosit și de companii mari precum TechCrunch, Sony Music, BBC, Facebook News, Walmart, blogul Mozilla Firefox sau Star Wars.

Lista poate continua cu câteva site-uri românești care îți vor fii cu siguranță familiare: hotnews.ro, dexonline.ro, playtech.ro.

Preferatul antreprenorilor

Platforma WordPress este cea mai îndrăgită platformă de conținut în rândul antreprenorilor. Ai fii crezut?

Mulți antreprenori îl folosesc pentru că este o investiție perfectă, deoarece pot crea cu el un site web profesional cu adevărat ieftin și de înaltă calitate.

Și asta nu e tot.

Dacă dorești un magazin online, platforma WordPress împreună cu modulul gratuit WooCommerce este soluția perfectă pentru produsele sau serviciile tale. Cu site-ul tău WordPress și modulul gratuit WooCommerce, poți crea un magazin online care funcționează perfect într-un timp foarte scurt.

Concluzie: De ce să alegi WordPress pentru site-ul tău

În opinia mea, un site construit cu WordPress este sistemul perfect de administrare a site-ului pentru un antreprenor aflat la început de drum, deoarece cu o investiție minimă vei avea propriul tău site de prezentare sau magazin online, extrem de ușor de utilizat.

Dacă ai nevoie de un site web de prezentare sau magazin online, dar nu dorești să îl creezi singur, nu ezita să ne contactezi.