Salut!

Te-ai gândit ce s-ar întâmpla cu afacerea ta dacă serviciile oferite de tine ar fii pe primul loc în Google?

Îți propun un exercițiu:

  1. Alege serviciul principal pe care îl oferi,
  2. Adaugă localitatea în care oferi acest serviciu
  3. Caută aceste informații în Google.

Ce rezultate obții? Cine este pe prima poziție?

cautare pe google
rezultate cautari google

Să presupunem că ești un meșter care amenajează piscine din Brașov. Dacă introduci în Google amenajări piscine Brașov, vei observa că majoritatea rezultatelor care nu sunt anunțuri plătite vor fii ale unor portaluri cum ar fii Olx sau Cylex. La momentul când am căutat eu, nu am găsit nici o pagină care să fie de genul, Salut sunt meșterul cutare, și amenajez piscine aici la noi în Brașov.

Asta din cauză că încă nu există nici o firmă, meșter sau meseriaș care și-a optimizat site-ul pentru a fii găsit de cei din Brașov care doresc să își amenajeze o piscină.

Dacă tu ești un meșter care amenajează piscine în Brașov și îți construiești o pagină web optimizată pentru căutări, îți setezi contul Google Compania Mea în mod corect, vei ajunge în câteva zile să fii primul în rezultatele celor care caută acest serviciu.

Gândește-te ce ar însemna pentru afacerea ta dacă tu ai fii pe prima poziție!

Înainte de a prezenta beneficiile poziției 1 oferite de Google trebuie să înțelegi cum este structurată pagina de rezultate.

Cum funcționează pagina de rezultate Google?

google serp cautare

Google împarte pagina de rezultate în 3 secțiuni după cum urmează:

google serp anunturi

1. Anunțuri plătite

Secțiunea de sus constă de obicei din câteva anunțuri plătite care se referă la cuvântul cheie utilizat pentru efectuarea căutării.

Pentru a fii pe locul 1 în prima secțiune, secțiunea anunțurilor plătite, trebuie să oferi prețul cel mai mare, adică să licitezi pentru prima poziție.  (În funcție de cât vei plăti, Google îți va oferi prima, a doua sau a n-a poziție, dar odată ce încetezi să plătești vei dispărea complet din căutări.)

google serp gmb

2. Listările Google Compania Mea

Dacă Google consideră că utilizatorul caută o companie locală în apropiere, va adăuga o secțiune sub anunțurile plătite numită pachetul de afaceri locale.

Pentru a fii pe locul 1 în pachetul de afaceri locale trebuie să îți setezi și să îți optimizezi profilul afacerii tale pe Google. Acest serviciu se numește Google Compania Mea și este oferit de acesta în mod gratuit.

google serp organic

3. Rezultatele organice

Secțiunea principală din mijloc constă în listarea „organică” (neplătită) a paginilor web relevante pentru cuvântul cheie utilizat în cursul căutării.

Pentru a fii pe locul 1 în listarea organică, trebuie să deții și să ai un site optimizat pentru căutări (proces denumit Optimizare SEO).

Ce beneficii îți aduce poziția 1 din Google?

pro-tip

Beneficiile rezultatelor organice

statistica pozitii google

În primul rând trebuie să reții că traficul din secțiunea 2 – serviciile listate de Google și secțiunea 3 listarea organică este numit trafic GRATUIT, deoarece prin optimizarea acestora vei obține vizitatori pe site-ul tău în mod gratuit neplătind pentru reclame. Acest beneficiu îl vei avea pe termen lung.

Conform datelor aferente anului 2020, poziția 1 din Google atrage 43.32% din vizitatori. Asta înseamnă că din 10 persoane care caută serviciul tău, 4 vor ajunge pe site-ul tău.

Beneficiile listării pe Google Compania mea

Listări Google Compania Mea

În al doilea rând, când vine vorba de prestări servicii, primul rezultat din pachetul afaceri locale (Google Compania Mea) are un procent și mai mare.

Cele mai frecvente acțiuni pe care le întreprind oamenii după vizionarea afacerii tale pe Google sunt:.

%

Vor vizita site-ul tău

%

Te vor suna

%

Vor cere indicații de orientare

De ce ai nevoie pentru a ajunge pe prima poziție în Google?

Ai nevoie de un website optimizat pentru SEO (adică optimizat pentru motorul de căutare) și un profil Google Compania Mea. Cel puțin acesta este începutul, dar în cele mai multe cazuri aceste 2 sunt de ajuns.

Cine sunt eu

Numele meu este Zoltán Takács și trăiesc alături de soția mea Kata, care e avocat de meserie, și care m-a făcut să mă mut din două orașe preferate (Cluj și Geoagiu) în a treia care este momentan și domiciliul nostru, Sfântu Gheorghe de Covasna.

Povestea mea sună cam așa: în 1998 mi-am făcut prima adresă de email pe hotmail și de acolo a început marea mea aventură ”cum să fac bani pe net”. Această aventură a ținut 20 de ani timp în care am făcut ceva bani pe net, dar mai tot timpul a fost o pasiune decât o afacere. În 2018 însă, am hotărât să transform această pasiune în afacere și așa s-a născut SafeBiz Solutions SRL, o idee pe care o împart cu soția mea, prin care ajutăm firmele mici să își înceapă aventura în lumea antreprenoriatului.

takacs-zoltan-pal

Cu ce te pot ajuta

Te întreb încă o dată: Ce s-ar întâmpla cu afacerea ta dacă serviciile tale ar fii pe prima poziție în Google?

Dacă îți place rezultatul acestui gând, te pot ajuta să ajungi pe prima pagină în Google.

Prin serviciul Online Start te pot ajuta să devii vizibil online.

Achiziționând pachetul Online Start vei primi un site de prezentare al afacerii tale optimizat pentru serviciul tău principal. Dacă ești meșterul din Brașov care oferă servicii de amenajare piscine, vei primi un site optimizat pentru ca brașovenii să afle de tine atunci când caută un meseriaș în domeniu.

Pe lângă site-ul de prezentare îți voi seta și optimiza contul tău pe Google Compania mea.

Online Start - Fii vizibil online

Prin acceptarea ofertei, primești un site de prezentare și listarea afacerii tale pe Google Compania mea, ambele optimizate pentru serviciile tale.

Ce primești?

Serviciu
Valoare
Domeniu .ro
55 RON

Primești un domeniu .ro ales de tine

Site de prezentare
2490 RON

Site de prezentare OnePage (o pagină) al afacerii tale

Pagina serviciu principal
890 RON

Pagină de prezentare a serviciului principal

Optimizare SEO
1190 RON

Optimizarea SEO pentru serviciul oferit

Creare profil Google Compania Mea
590 RON

Crearea și optimizarea profilului Google Compania Mea

Hosting
294 RON

Hosting performant rapid pentru 6 luni

Mentenanță
534 RON

Mentenanță și securitate website pentru 6 luni

Consultanță
240 RON

Consultanță gratuită 1 oră / lună pentru o perioadă de 6 luni

Total servicii
6283 RON

Preț promoțional:6.283 RON2.890 RON

Formular de comandă

Cum dorești să te contactăm?

Introdu toate serviciile oferite, precum și alte detalii pe care le consideri importante

Te rog să completezi următoarele date

Formular de comandă

Cum dorești să te contactăm?

Introdu toate serviciile oferite, precum și alte detalii pe care le consideri importante