Cum se obține Indemnizația de șomaj tehnic pentru angajații tăi

mart. 31, 2020 | Administrare afaceri, Stare de urgență

Cum se obține Indemnizația de șomaj tehnic pentru angajații tăi

Ce trebuie să știi

Pe ce perioadă se acordă? Pe perioada stării de urgență, respectiv 16.03-16.04.2020, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă (șomaj tehnic).

Cuantum indemnizație:  75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut (respectiv suma de 4072 lei/lună) . Indemnizația este supusă impozitării și plății contribuțiilor sociale obligatorii, dar nu se datorează contribuție asiguratorie pentru muncă. Plata indemnizației se va face către conturile deschise de angajatori la băncile comerciale.

Cine beneficiază de indemnizația de șomaj tehnic?

Salariații angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parțial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului.

Update 31.03.2020: Nu se mai solicită Certificatul pentru situații de urgență.

Termen de depunere: aprilie 2020.

Termen de plată. În cel mult 15 zile de la depunerea documentelor.

Când primește salariatul indemnizația de șomaj tehnic? În termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea de către angajator a sumelor.

Procedura.

Documentele vor fi transmise la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană/municipală din raza căreia are angajatorul sediul social, la adresa de e-mail dedicată acestei măsuri „judet@anofm.gov.ro”.

  • Cerere
  • Declarație pe proprie răspundere
  • Lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație
  • Extras de cont

Atenție:

Lista persoanelor cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, va fi transmisă atât în format .pdf, cât şi editabil.

[gs-fb-comments]

Articole recente

Te rog să completezi următoarele date

Formular de comandă

Cum dorești să te contactăm?

Introdu toate serviciile oferite, precum și alte detalii pe care le consideri importante